Web Analytics Made Easy - Statcounter

مهدی مختاری کارشناس حوزه سلامت در گفت‌وگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس گفت: غربالگری که امروز نام آن در رسانه‌ها تکرار می‌شود غربالگری تشخیص سندروم داون است، در کشورهای دیگر این غربالگری برای زنان باردار بالای ۳۵ سال که ریسک سندرم داون وجود دارد این آزمایش را انجام می‌دهند، در اغلب کشورها این موضوع اجباری نیست و برای زنان زیر ۳۵ سال این کار انجام نمی‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در کشور در سال‌های گذشته متأسفانه غربالگری به صورت اجباری انجام می‌شد و این باعث شده بود که ارجاع مادران به غربالگری در کشور ما به صورت غیرضرور بیش از سایر کشورها باشد. به علاوه اگر پزشکی مادر را به غربالگری ارجاع نمی‌داد پزشک تحت پیگرد قرار می‌گرفت و همه پزشکان موظف بودند اقدام به این کار کنند. ورود غیرضرور مادران به غربالگری باعث تحمیل استرس و فشار روانی بسیار و گاه تحمیل هزینه‌های میلیونی می‌شد که مطمئنا غیر ضروری بود.

مختاری در ادامه افزود: بر اساس استانداردها، غربالگری باید به صورت اختیاری برای مادران در سن بالای 35 سال انجام شود و نباید برای مادرانی که ریسک آنها بسیار پایین است، انجام شود. در دنیا نیز همین کار انجام می‌شود. ورود بی‌مورد مادران به چرخه غربالگری مادران را در چرخه استرس بی‌مورد و هزینه‌های گزاف وارد می‌کند.

این کارشناس سلامت خاطرنشان کرد: آفت دیگر در حوزه سلامت، تقاضای القایی است که در غربالگری هم باید به آن توجه شود. لذا در غربالگری تجویز پزشک باید از طریق سامانه تحت نظارت باشد تا از تقاضای القایی و تحمیل هزینه و فشار روانی فراوان به خانواده‌ها پیشگیری شود.مادران می‌توانند در خواست خدمات غربالگری داشته باشند و غربالگری به هیچ وجه ممنوع نیست؛ اما برنامه‌های اجباری سابق وزارت بهداشت باید ملغی شود و اجبار و ارجاع بی‌مورد مادران به غربالگری به ارجاع نظام‌مند، تحت نظارت و هدفمند تبدیل شود. پزشکانی هم که بیمار را ارجاع نمی‌دهند نباید تحت بازخواست قرار بگیرند و اجبار از پزشکان باید برداشته شود. به علاوه با توجه به گردش مالی بسیار بالا(بیش از هزار میلیارد) غربالگری، باید نظارت دقیق از طریق سامانه مشخص بر تجویزها صورت گیرد تا جلوی هرگونه تقاضای غیرضروری گرفته شود. 

مختاری در ادامه بال اشاره به شیوه غربالگری در کشور گفت: خطای آزمون غربالگری در کشور ما بالاتر از استاندارد است و این اصل غربالگری را زیر سوال خواهد برد. در کشورهای دیگر خطای غربالگری زیر 5 درصد است و در کشور ما  در مطالعات 16 درصد تخمین زده می‌شود. لازم است نظارت بیشتری از طریق سامانه الکترونیک بر روی آزمایشگاه‌های غربالگری صورت گیرد تا از سوء استفاده‌های احتمالی مالی و خطای بی مورد جلوگیری شود. در کشورهای با نظام سلامت مطلوب تمام اعمال پزشکی در سامانه پرونده الکترونیک ثبت می شود و نظارت کامل صورت میگیرد.در پایان باید حواسمان جمع باشد که طرح جمعیت یک طرح متعالی است نباید به بهانه برداشت‌های نادرست از یک بند کل طرح جمعیت را به حاشیه برد و مواظب شیطنت‌ها و حاشیه‌سازی‌ها بود. بنابراین باید اجازه داد طرح بدون حاشیه و بر اساس نظرات کارشناسان امر مسیر منطقی را طی کند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: سلامت زنان بارداری بی مورد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۲۸۱۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماجرای روغن‌های خوراکی آلوده وارداتی چیست؟

مشاور امور فنی و سیاستگذاری اداره کل فراورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو، در واکنش به واردات روغن های خوراکی آلوده توضیحاتی داد.

به گزارش مشرق، یوسف صادقیان، با بیان اینکه روغن‌ها در سال ۱۴۰۰ وارد کشور شده‌اند، گفت: معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم‌پزشکی هرمزگان نسبت به نمونه‌برداری و آنالیز روغن‌های وارداتی اقدام کرده و بر اساس نتایج آزمایش‌ها، به دلیل مغایرت در باقیمانده سموم کشاورزی دفع آفات نباتی، مجوز ترخیص داده نشد.

وی افزود: پس از درخواست صاحب کالا مبنی بر نمونه‌برداری مجدد، با توجه به اینکه روغن یک کالای استراتژیک است سازمان غذا و دارو بار دیگر از محموله نمونه‌برداری کرده و آزمایش مجدد انجام شد.

به گفته صادقیان، این محموله، ۳ مرحله نمونه‌برداری و ۵ مرحله آزمایش شده؛ متأسفانه در تمامی مراحل باقیمانده سموم دفع آفات نباتی در محصول محرز شده و به صاحب کالا و هم به معاونت غذا و داروی هرمزگان عدم ترخیص، لزوم توقیف محموله و مرجوع آن ابلاغ شد.

وی تصریح کرد: آزمایشات انجام شده از محموله روغن‌های آفتابگردان هم در آزمایشگاه‌های معاونت غذا و داروی هرمزگان و هم در آزمایشگاه مرجع سازمان غذا و دارو به عنوان معتبرترین آزمایشگاه کشور در حوزه غذا انجام شده است؛ بنابراین محموله از نظر سازمان غذا و دارو امکان ترخیص نداشت که به مراجع ذی‌ربط اعلام و اقدامات قانونی توسط مرجع قضائی در حال انجام است تا محموله مرجوع شود.

صادقیان با تاکید بر اینکه سازمان غذا و دارو تمامی فرآورده‌های غذایی اعم از مواد اولیه و محصول نهایی وارداتی را در آزمایشگاه‌های معاونت‌های غذا و دارو با حساسیت بالا مورد بررسی قرار می‌دهد، گفت: خط قرمز سازمان غذا و دارو سلامت مردم است و در این حوزه اقدامات تخصصی و قانونی متناظر صورت می‌گیرد.

منبع: مهر

دیگر خبرها

  • بایدن: اگر اسرائیل وارد رفح شود، تسلیحات به آن ارائه نمی‌کنیم
  • بادامکی: طوری نباشد که فقط ما بدون تماشاگر بازی کنیم
  • ماجرای روغن‌های خوراکی آلوده وارداتی چیست؟
  • توضیح سازمان غذا و دارو درباره روغن‌های وارداتی آلوده
  • نقش ماماها در ارتقای سلامت مادران/ غربالگری و تشخیص زودهنگام سرطان‌ سینه با محوریت ماماها
  • تجهیزات بازی پارک‌های کرمانشاه چقدر استاندارد است؟
  • روایت پری خانه ما از راز مادران چند شهید
  • ضرورت غربالگری قبل ازدواج برای پیشگیری ازابتلای فرزندان به تلاسمی
  • صدور برگه‌ جواب تقلبی در آزمایشگاه‌ها صحت ندارد
  • هفتمین تور نظارتی قوه قضاییه با حضور اصحاب رسانه در استان هرمزگان/ طراحی سامانه‌های الکترونیک قضایی در حوزه های اعسار، انحصار وراثت و.../ ابتکار جالب توجه در خصوص پرداخت دیه تصادفات بدون تشکیل پرونده قضایی/ تشریح آسیب‌های قاچاق سوخت در استان هرمزگان